Math Quiz -Arithmetic world problems Report a question What's wrong with this question? You cannot submit an empty report. Please add some details. Math Quiz -Aritmetic world problems Covering:Â real-world scenarios into mathematical expressions using key mathematical concepts like proportions, ratios, and percentages to solve problems. 1 / 5 1. A rectangle has a length of 12 inches and a width of 4 inches. What is the area of the rectangle? a) 48 square inches b) 16 square inches c) 68 square inches d) 52 square inches To find the area of a rectangle, we multiply the length by the width: 12 inches * 4 inches = 48 square inches. 2 / 5 2. A train covers a distance of 100 miles in 2 hours. What is the average speed of the train in miles per hour? a) 20 mph b) 30 mph c) 50 mph d) 60 mph To find the average speed of the train, we divide the total distance covered by the total time taken: 100 miles / 2 hours = 50 miles per hour. 3 / 5 3. Carla earns $12 per hour for working at a cafe. If she works 25 hours per week, how much does she earn per week? a) $240/week b) $300/week c) $360/week d) $420/week To find Carla's weekly earnings, we multiply her hourly rate by the number of hours she works per week: $12/hour * 25 hours/week = $300/week. 4 / 5 4. The price of a computer is decreased by 30% during a sale, and then increased by 30% when the sale is over. If the initial price is $800, what will be the final price after the decrease and subsequent increase? a) $784 b) $756 c) $800 d) $728 First, find the price after the 30% decrease: $800 * 0.7 = $560. Next, find the price after the 30% increase: $560 * 1.3 = $728. 5 / 5 5. A factory produces 800 toys every 8 hours. If the factory operates for 20 hours, but during the last 5 hours, the production rate is increased by 50%, how many toys will the factory produce in total during the 20-hour period? a) 2,000 toys b) 2,250 toys c) 2,750 toys d) 3,000 toys The production rate per hour is 800 toys / 8 hours = 100 toys/hour. For the first 15 hours, the factory produces 15 hours * 100 toys/hour = 1500 toys. During the last 5 hours, the production rate is increased by 50%, so the new production rate is 100 toys/hour + 0.5 * 100 toys/hour = 150 toys/hour. For the last 5 hours, the factory produces 5 hours * 150 toys/hour = 750 toys. The total number of toys produced during the 20-hour period is 1500 toys + 750 toys = 2250 toys. Therefore, after recalculating, the factory will produce a total of 2250 toys during the 20-hour period. Your score is 0% Restart Quiz